Parasol tips
Geen categorie

Een parasol kopen – 10 tips

Een parasol is natuurlijk een handig product om in je tuin te hebben staan. Niet alleen zorgt het voor schaduw, maar het kan er ook voor zorgen dat je beschermd bent tegen regen. Een parasol kopen doe je echter niet elke dag, dus het is logisch dat je niet precies weet waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Daarom in dit artikel 10 tips bij het aanschaffen van je parasol, zodat je zeker weet dat je geen miskoop doet!

Tip 1: Kijk goed naar het materiaal

Er zijn verschillende parasols die van verschillende materialen worden gemaakt. Bij de aanschaf is het van belang om daar rekening mee te houden. Sommige parasols zijn bijvoorbeeld bestand tegen de regen en anderen weer niet. Mocht je dan een parasol kopen die je verkeerd gebruikt, dan kan dit schade aan je parasol teweegbrengen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Parasols van polyester kunnen ook gebruikt worden tegen de regen, want deze zijn wat dikker. Sommige materialen zijn ook dunner en als die worden gebruikt kan het zijn dat het niet bestand is tegen regen.

Tip 2: Koop een beschermhoes

Zeker als je wilt dat je parasol bestand is tegen de regen is het altijd van belang om een beschermhoes te kopen. Met een beschermhoes zul je minder schade aan de parasol berokkenen en gaat hij ook langer mee. Dit bespaart dus uiteindelijk geld op de lange termijn!

Tip 3: Het belang van de zweefparasol

Enerzijds zijn er parasols met zwevende stokken en anderzijds stokken die in het midden van de parasol worden geplaatst. Een zwevende parasol kan echter gemakkelijker zijn, want deze neemt minder ruimte in beslag. Zeker wanneer je een kleine tuin hebt kan het handig zijn om deze aan te schaffen. Hij is namelijk ook een stuk praktischer in gebruik.

Tip 4: De stokparasol

Hoewel een zweefparasol veel voordelen heeft, is een stokparasol doorgaans wel goedkoper. Mits je het goed inricht kan een stokparasol ook goed functioneren en sommige mensen vinden het er een stuk mooier uitzien. Het design is namelijk meer traditioneel!

Tip 5: de ronde parasol

Parasols zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je de keuze uit een vierkante parasol, maar ook uit een ronde parasol. Wat het best bij jou past is van een aantal dingen afhankelijk. Een ronde parasol kan gemakkelijk gebruikt worden bij een kleine tafel. Het voordeel hiervan is dat hij een stuk kleiner is dan een vierkante parasol en dit heeft als voordeel dat hij gemakkelijk in gebruik is, maar ook snel in te klappen is.

Tip 6: de vierkante parasol

Wanneer je een groter oppervlak van de zon wilt beschermen, is het aan te raden om een vierkante parasol aan te schaffen. Deze kan namelijk een groter oppervlak bedekken en bovendien vallen de hoeken niet weg. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij een ronde parasol. Het nadeel is dat een vierkante parasol wel lastiger is om op te bergen.

Tip 7: Vergeet niet het belang van de parasolvoet

Een parasol is natuurlijk leuk en aardig, maar als je geen goede parasolvoet hebt dan valt hij om en dan heb je er niks meer aan. Daarom is het van belang om hier ook rekening mee te houden.

Tip 8: De grootte van de parasol en de voet

Om na te gaan welke parasolvoet je nodig hebt, is het belangrijk om na te gaan welke parasol je hebt. In het algemeen geldt: hoe groter de parasol, hoe zwaarder de parasolvoet je nodig hebt. Dit betekent ook dat hoe groter de parasol hoe onpraktischer dit wordt aan de hand van de voet. Dus het is niet handig om een grote parasol te kopen als je maar een klein oppervlakte wilt bedekken.

Tip 9: Onderhoud de parasol goed

Als je de parasol niet goed onderhoudt kan het zijn dat je hem vroegtijdig zal moeten weggooien. Er kan dan namelijk schimmel ontstaan en dat is lastig schoon te poetsen!

Tip 10: Heb plezier

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van de parasol, is het een fluitje van een cent om er één te kopen die bij je past. Het enige wat je dan nog moet doen is genieten van de fantastische parasol!