Sterke vlaggenmast
Geen categorie

Tips voor een vlaggenmast

Een vlag is veel meer dan een vrolijk wapperend doek. De kleuren en symbolen van elke vlag geven de ideeën, ambities en waarden van een land of een organisatie weer. De vlag is al sinds eeuwen een bijna heilig voorwerp dat voor velen een grote betekenis heeft. Een witte vlag betekent bijvoorbeeld overgave, het kan iemands leven redden. Een rode vlag symboliseert gevaar. Dit zijn enkele voorbeelden van wat een vlag kan betekenen. Vlaggen kennen we vooral als symbool in een mast.

Een vlaggenmast met een vlag van een land of een bedrijf geeft verbondenheid weer, of te wel een unie.

Een vlaggenmast in de tuin

Als u een mooie en ruime tuin heeft dan past daar heel goed een mast in. Een mast in uw tuin geeft aan dat u een trotse bewoner bent met gevoel voor tradities en liefde voor uw stad, provincie of vaderland. Vlaggenmasten moeten natuurlijk stevig en veilig in uw tuin geplaatst worden. U wilt niet dat een mast neergaat tijdens een storm, en schade veroorzaakt aan uw bezittingen of aan die van de buren. U kunt daarom het beste een kwalitatief goede vlaggenmast kopen.

De lengte van een mast bepalen we normaal gesproken door de hoogte van de nok van de woning te nemen en daar circa een halve meter tot een meter vanaf te halen. Een minimum van zes meter wordt door daarbij gehanteerd. U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een kleinere of grotere mast te nemen. Het kan immers zo zijn dat u in een bungalow woont, of in een appartementencomplex of flat. Bij deze woonvormen gaat de geadviseerde norm uiteraard niet op.

Een vlaggenmast naast uw bedrijf

Heeft u een bedrijf met een mooi plantsoen ernaast, of voldoende ruimte voor vlaggenmasten, dan is een vlag inclusief mast natuurlijk een must voor uw bedrijf. U kunt de mast gebruiken voor een vlag met uw eigen logo, maar natuurlijk ook voor de nationale driekleur. Het gebruik van een mast met vlag zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van uw bedrijf wordt vergroot. Zo kan een vlag er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw bedrijf zichtbaar is vanaf de snelweg. Een vlag geeft ook een bepaald gevoel aan uw klant en trots voor uw medewerkers.

Daarnaast is er de mogelijkheid om een vlaggenmast in iedere gewenste kleur te bestellen.

Er bestaan andere richtlijnen voor het plaatsen van een mast bij een bedrijfspand. Een mast van 6 meter kan al heel veel effect hebben. Maar om de zichtbaarheid te vergroten kunt u ook kiezen voor 10 meter, of meerdere masten naast elkaar zetten. Het is allemaal afhankelijk van uw budget en wat uw gewenste doel is.

gekleurde vlaggenmast

 

 

Vlaggenmast plaatsen

Of u nu een mast in uw tuin wilt of één naast uw bedrijf, er is voor iedere toepassing een geschikte vlaggenmast. Bij woningen staat de mast vaak naast of voor het huis. Met feestdagen kunt u er de Nederlandse vlag in hangen. U kunt er ook een oranje wimpel bij hangen gedurende feestdagen van het koninklijke huis.

Wilt u dat er altijd een vlag in de mast wappert? Kies dan voor de Nederlandse vlag, of de vlag van uw stad of provincie. Bedrijven kiezen vaker voor een vlag met het eigen bedrijfslogo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *